Skip to content

Algebehandling af fliser foran min butik

Som selvstændig butiksejer er det vigtigt for mig at min butik fremstår pæn. Det gælder både produkterne og omgivelserne i selve i Butik Lea, men i særdeleshed også facaden og pladsen foran selve butikken.


En af de ting jeg får lavet kontinuerligt er facaderens og algebehandling af fliser. Det gør jeg for at sikre min butiks ydre, så den fremstår pæn og præsentabel.

Hvad er algebehandling af fliser?

Algebehandling af fliser er en metode til at fjerne algerne via algemiddel. Det er vigtigt, da alger og mos kan skade fliserne via eventuelle frostsprængninger, men også fordi algerne kan gøre dem glatte og farveløse, hvilket kan være farligt for personer som går på dem.

Der er flere metoder til algebehandling af fliser, men den mest almindelige er brugen af en såkaldt hedvandsrenser. En hedvandsrenser er et anlæg som via højtryk spuler varmt vand på flise eller facade, hvorefter denne renses i dybden. Fordelen ved brugen af varmt vand er at der typisk kan rengøres ved lavere tryk, sammenlignet med koldt vand.

Et andet alternativ kan være brugen af såkaldt algemiddel. Disse kemikalier kan være i form af væsker eller spray, og de er designet til at dræbe alger og mos på fliserne. Det er vigtigt at bruge de rigtige kemikalier til den type alger og mos der skal fjernes, og at følge de anbefalede metoder til påføring af midlet for at opnå det bedste resultat. Husk også sikkerhedsudstyret, hvis ikke et professionelt algebehandlingsfirma tages i brug.

Hedvandsrens laver typisk en dybdegående rens og er en oplagt metode til områder som er hårdt ramt. Omvendt vil algemiddel opløse algerne, hvorfor de langsomt vil forsvinde. I alt er rens eller algebehandling af fliser en vigtig del af vedligeholdelse af erhvervsmæssige områder, og ved at vælge den rigtige metode og følge sikkerhedsforanstaltningerne kan man sikre at fliserne holder sig rene og sikre for personer der går på dem.

Hvad koster algebehandling foran butikker?

Algebehandling af fliser er typisk en billig behandling. I områder som er hårdt medtaget vil det gøre en stor forskel, uanset omd et er fliser, tag, facade eller andet som behandles. Har du en butik som træner til en opfrisker, så kan jeg derfor anbefale en effektiv algebehandling.